turijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-palazzo-madamaporta palatina turijnturijn-popiazza san carlo turijn

Salone del Gusto en Terra Madre 2018

Locatie: Turijn, diverse locaties

Van 20 tot 24 september 2018 vindt in Turijn de tweejaarlijkse Slow Food beurs Terra Madre Salone del Gusto plaats. Op deze beurs maak je kennis met kleine producenten van voedingsmiddelen en dranken uit vooral Italië, maar ook uit andere landen.

Sinds 2016 vindt de beurs niet meer op het beursterrein van Lingotto plaats, maar op diverse mooie, bijzondere en historische plekken in het oude centrum en in de nabije omgeving van Turijn. Mooie locaties als Parco Valentino, Borgo Medievale, Palazzo Reale, Teatro Carignano en het prachtige paleis Reggia de Venaria. Je kan je inschrijven voor workshops, voor speciale maaltijden in sterrenrestaurants, lezingen en/of gewoon langs alle standjes slenteren en zien en proeven van al het lekkers. En kopen natuurlijk.

Turijn_salone-del-gusto-terra-madre

Meer dan duizend producenten uit ruim 150 landen presenteren eind september hun producten in Turijn. Allen voldoen aan de Slow Food filosofie. Met deze nieuwe presentatie wordt niet alleen de twintigste verjaardag van de Salone gevierd, maar ook de dertigste verjaardag van de organisatie Slow Food. Terra Madre
Tegelijk met de Salone del Gusto vindt sinds 2012 ook de Terra Madre beurs plaats. Deze beurs is gericht op de derde wereld. Doel is een netwerk van voedselgemeenschappen te vormen en steun te vinden voor een verantwoorde landbouw, visserij en fokprogramma's. Ook hier met als doel smaak en biodiversiteit te bewaren.

Meer informatie volgt in de weken voor het evenement op de website van Salone del Gusto. Let op. SOmmige evenementen, zoals plaatsen in restaurants en workshops, kunnen snel volgeboekt zijn.

Turijn_salone-del-gusto-terra-madre

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's