turijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-popiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-nightpiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo

Pizza

Even geen zin in de Piemontese keuken, maar in een lekkere pizza? In Turijn is er keuze genoeg. Bij Masaniello č Turnāt bijvoorbeeld dompel je onder in de Napolitaanse keuken.

Uiteraard eet je hier heerlijke pizza's, vooral de piazz Bufalara is beroemd. Maar de Napilitaanse keuken kent meer gerechten, met buffalo mozzarella, tomaat, basilicum, verse vis uit de Middellandse Zee. Alle dagen geopend tussen 12.00 en 14.30 uur en tussen 19.00 en 01.00 uur.

Ristorante-pizzeria Masaniello č Turnāt
Via Ormea 1b, Turijn

Turijn_diner-masaniello

Cernaia 31
Een ander uitstekend restaurant voor een pizza is Cernaia 31 in de gelijknamige straat. Hun pizza Napolitana is een ‘cavallo di battaglia’. Geen zin in pizza, Cernaia 31 heeft ook heerlijke verse gerechten op het menu.

Pizzeria Ristorante Cernaia 31
Via Cernaia 31, Turijn

Da Michele
Bij Da Michele kun je als specialiteit de farinata proevern, een pizza van kikkererwtenmeel die in Micheles geboortestreek in Toscane veel werd gegeten. Evenals pizza al tegamino, een pizza die in een speciale pan wordt gebakken.

Da Michele
Piazza Vittorio Veneto 4, Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's