turijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlopiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnturijn-nightturijn-piazza-bodoniporta palatina turijnturijn-po

Hotel Roma e Rocca Cavour

Aan een elegant plein vlakbij het treinstation Porta Nuova in Turijn tref je dit familiehotel. De metro stopt voor de deur en brengt je snel naar Lingotto. De tram stopt om de hoek. De belangrijkste winkelstraat, Via Roma, is op enkele minuten loopafstand. Antieke meubelen herinneren aan een lang verleden, maar de bedden, badkamer en vriendelijke service zijn van nu. Het hotel heeft een paar fietsen, die hotelgasten mogen gebruiken.

Het huidige gebouw werd gebouwd in 1861 en ligt aan het Piazza Carlo Felice. Rondom dit plein tref je diverse lokaties om te eten, koffie te drinken en een ijsje (GROM) te halen. Veel in Turijn is vanuit het hotel te voet te bereiken.

Kamers
De ingang onder het portico is wat eenvoudig, net als de meubilering van de hal. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de kamers ruim zijn, deels met mooie oude houten meubelen, en de bedden goed (met katoenen lakens). Er zijn twee liften. Het ontbijt wordt in een vriendelijke ambiance geserveerd (in de zomer ook buiten) en de keuze is ruim. De badkamers ogen wat verouderd, maar bieden hedendaags comfort. Voor gasten, die afhankelijk zijn van een rolstoel, is hotel Roma e Rocca Cavour een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Turijn. 

Hotel Roma e Rocca Cavour
Piazza Carlo Felice 60, Turijn 

Turijn_hotel_rocca_cavour

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's