turijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodonipiazza castello turijnturijn-night

De zondagsvrouw - misdaad in Turijn

Commissaris Santamaria onderzoekt de moord op een louche en vulgaire architect in Turijn. Aan de hand van getuigenverklaringen komt hij al gauw op het spoor van een welgestelde en mooie vrouw.

Turijn_Boeken_Turijn_zondagsvrouw.jpgZijn professionaliteit wordt niet beinvloed door hun onderlinge aantrekkingskracht, het geeft hem de mogelijkheid zijn onderzoek te verdiepen. Dit is het eerste boek dat dit gerenommeerde Italiaanse duo samen heeft geschreven en dat eerder in 1975 is vertaald en uitgegeven in Nederland.

Deze baanbrekende en veelgeprezen misdaadroman is verfilmd. Het is even wennen aan de trage schrijfstijl, waarbij elk woord op een weegschaal wordt gelegd, ook door de personages zelf tijdens hun scherpzinnige dialogen, maar al gauw wordt de lezer meegezogen in het verhaal.

De onderlinge relaties van een aantal Turijnse middenklassers worden met humor en ironie beschreven, waarbij veel aandacht besteed wordt aan karaktertekeningen en de 'couleur locale'. Het politieonderzoek is hieraan ondergeschikt, maar is desondanks goed uitgewerkt en bevat een spannende ontknoping. Het verhaal speelt zich af van woensdagmorgen tot zaterdagmiddag en de ontknoping komt op zondag. Een heerlijk boek voor fijnproevers. 

De zondagsvrouw
Carlo Fruttero & Franco Lucentini
Wereldbibliotheek, 2010
ISBN 9789028423336
€ 11,20
 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's