turijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-popiazza san carlo turijnturijn-nightporta palatina turijnturijn-piazza-bodonipiazza castello turijn

Italië en haar mysteries

De vele monumenten en mysteries van Italië en haar inwoners intrigeerde Italië liefhebber Hans Ester dusdanig dat hij besloot langdurig door dit fraaie land te reizen en vele van deze geheimen te ontrafelen. Een hoofstuk is gewijd aan Turijn, 'Vorstelijk Turijn', en daarin beantwoordt hij de vraag hoe Italiaans Turijn eigenlijk is.

Milaan_Boeken_Italie_en_haar_Mysteries_hans_EsterJarenlang wordt er al voorspeld, dat Venetië langzaam in de Adriatische zee zal verdwijnen, maar de stad ligt er nog steeds, zo werd hem duidelijk. Maar wanneer zakt deze stad dan weg? In 2009 en ook begin 2017 vernielden aardbevingen een groot deel van L'Aquila en omgeving. Duizenden mensen werden dakloos. Berlusconi beloofde dat er binnen zeer korte tijd nieuwe huizen zouden staan voor de inwoners. Hoe ziet de stad er negen jaar later uit? Mussolini is begraven in Predappio, maar is het fascisme ook verdwenen uit Italië? De premier van Italië en de paus wonen in Rome vlakbij elkaar.

Hoeveel invloed heeft het Vaticaan op de politiek in Italië en spelen Katholieke heiligen nog een rol in de 21e eeuw? De graftombe van het fascisme, De mannen van Milaan, Monte Cassino, Peugia en haar griffioenen, de toekomst van Napels en vorstelijk Turijn, het zijn maar enkele van de onderwerpen die de auteur aan een onderzoek onderwerpt en de geheimen en vragen hierachter onthult. Een boeiende reis in het Italië van toen en nu en herkenbaar voor iedere Italië liefhebber.

Hans H. Ester heeft jarenlang als bestuurder gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds zijn pensionering maakt hij studie van de geschiedenis van Italië en schrijft hij over dit kleurrijke schiereiland.

Italië en haar mysteries
Een ontdekkingsreis langs monumenten en geheimen van het land en haar bewoners
Hans H. Ester
Edicola Italië, 2017
ISBN 9789492500557

Alleen tweedehands verkrijgbaar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's