porta palatina turijnpiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-po

Rijst met salie en parmezaan - Riso in Cagnon

Dit gerecht uit Piemonte, waarvan Turijn de hoofdstad is, is perfect door zijn eenvoud. Door gesmolten boter over de parmezaan te gieten, ontstaat een heerlijk korstje.

Turijn_Recepten_riso_in_CagnonIngrediënten voor 4 personen:
350-400 g rijst, liefst Vialone Nano (een risottosoort die niet uit elkaar valt en wat bite behoudt)
50-75 g ongezouten boter
2 teentjes knoflook
10 verse salieblaadjes
100 g versgeraspte parmezaan

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met zout gaar, maar nog wel al dente.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook en salieblaadjes toe. Laat de boter pruttelen maar niet aanbranden. Verwijder de knoflookteentjes. De salieblaadjes moeten knapperig zijn.

Doe de gekookte rijst in een serveerschaal. Strooi de kaas erover en dan de pruttelende, hete boter en salie. Serveer direct.

Dit recept staat in De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling-Gansser op onze pagina boeken en kookboeken over Turijn.

Turijn_Boeken_Italiaanse_keukenDe echte Italiaanse keuken :
Authentieke gerechten waar de Italianen zelf dol op zijn
Manuela Darling-Gansser
Deltas, 2014
ISBN 9789044740950
€22,95

Bestel De echte Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's