www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-nightporta palatina turijnpiazza san carlo turijnturijn-popiazza castello turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo

Specialiteiten in Turijn

Turijn is de stad van chocolade; als drankje of als bonbon. De gianduja, chocolade met gemalen hazelnoten uit de Langhe, komt hier vandaan. Hazelnoten zijn een andere specialiteit, ook verwerkt in allerhande koekjes (brutti e boni), taarten en in de torrone (= noga). Een bekend koekje is de Savoiardo, onze lange vinger.

Een favoriete zoetigheid in Turijn in de winter is de 'marroni canditi'. Risotto met funghi porcini is ook zo'n favoriet. Bij de maaltijd krijg je in restaurants steevast grissini (broodstengels). Al sedert 1668 worden ze bij de warme maaltijd gegeten. Nog zo'n specialiteit is de apéritivo, in de 18e eeuw in Turijn uitgevonden.

Turijn-Nu selecteerde de lekkerste specialiteiten en delicatessenwinkeltjes van Turijn, waardoor je op culinair gebied niets tekort komt!

Tips en bezienswaardigheden

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's