turijn-piazza-san-carlo-winterturijn-torino-winterpiazza castello turijnpiazza san carlo turijnporta palatina turijn

Specialiteiten in Turijn

Turijn is de stad van chocolade; als drankje of als bonbon. De gianduja, chocolade met gemalen hazelnoten uit de Langhe, komt hier vandaan. Hazelnoten zijn een andere specialiteit, ook verwerkt in allerhande koekjes (brutti e boni), taarten en in de torrone (= noga). Een bekend koekje is de Savoiardo, onze lange vinger.

Een favoriete zoetigheid in Turijn in de winter is de 'marroni canditi'. Risotto met funghi porcini is ook zo'n favoriet. Bij de maaltijd krijg je in restaurants steevast grissini (broodstengels). Al sedert 1668 worden ze bij de warme maaltijd gegeten. Nog zo'n specialiteit is de apéritivo, in de 18e eeuw in Turijn uitgevonden.

Turijn-Nu selecteerde de lekkerste specialiteiten en delicatessenwinkeltjes van Turijn, waardoor je op culinair gebied niets tekort komt!

Tips en bezienswaardigheden

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's