turijn-piazza-bodonipiazza castello turijnpiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-night

Gran Tour - il Piemonte ai tuoi piedi

Locatie: Turijn

Gran Tour biedt de mogelijkheid de stad Turijn op een andere manier te leren kennen. Het thema is dit jaar 'Creatività, Artigianato e Design' naar aanleiding van de toekenning van Turijn als' UNESCO creatieve stad van design'. Er kunnen bezoeken worden gebracht aan plekken van onderzoek, innovatie en productie in Turijn. Medewerking wordt verleend door de Politechnische Unversiteit van Turijn, het Urban Centre Metropolitano en il Circolo del Design.

Turijn_GranTour-piemonte

Op verschillende dagen in de maanden juli, augustus, september en oktober zijn er bezoeken gepland. Voor het volledige programma zie: Gran Tour.

Op het programma staan bezoeken aan historisch en futuristisch Turijn, zowel qua woningbouw als plekken van belang voor de auto industrie. Daarnaast kan ingetekend worden voor een bezoek aan de keramiek industrie (Mondovì en Biella), smeeedwerk, antieke kelders en opslagplaatsen, het nieuwe hoofdkantoor van Lavazza Nuvola, tuinen op daken, plekken van de dance industrie, de historische caffè, de wereld van de vulpen Aurora, de transformatie van autowerkplaatsen naar plekken van hedendaagse kunst, rondtocht langs 19de-eeuwse apotheken, etc.

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's