turijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijnturijn-nightporta palatina turijnpiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoni

Kunstbeurs Artissima 2024

Locatie: Oval Lingotto, Turijn

Van 1 tot en met 3 november 2024 vindt in Turijn Artissima, de jaarlijkse beurs voor hedendaagse en experimentele visuele kunst, plaats. De kunstbeurs wordt gehouden in de Oval, een 20.000 m2 grote ruimte, die in 2006 is gebouwd voor de Olympische Winterspelen.

Turijn_artissimaOp de beurs zijn de meest representatieve galerieŽn uit de internationale kunstscene aanwezig. Ruim 200 galerieŽn uit 31 landen. Daarnaast is er ruimte voor bijzondere jonge galeriehouders, zijn er solo optredens van jonge opkomende kunstenaars en wordt werk van kunstenaars uit de jaren 60 tot 80 getoond.

Deze beurs is de 5e in rij van de 30 belangrijkste internationale kunstbeurzen wereldwijd.†Open van 12 tot 20 uur.†Toegang tot de beurs is gratis met de Torino+Piemonte Card.†

Evenementen en exposities
Tijdens de beurs zijn er elders in Turijn ook tentoonstellingen en evenementen, waaronder in Castello di Rivoli, in GAM, Fondazione Merz, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Palazzo Cavour, Pinacoteca Agnelli. Voor meer informatie over deze initiatieven en over de beurs, zie†de†website van Artissima.

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's