turijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-po

Fiera del Tartufo 2023

Locatie: Alba

Wie Piemonte zegt, zegt truffels. De ‘diamanten' van de regio, het ‘zwarte en het witte goud': de talloze bijnamen van de geurige truffels geven aan dat de delicatesse letterlijk en figuurlijk heel wat waard is. De hoofdstad van de (witte) truffel in Piemonte is het pittoreske stadje Alba en natuurlijk houdt men hier jaarlijks een groot feest ter ere van de tartufo.

Turijn_alba-truffels-tartufo

In de periode tussen 7 oktober en 3 december 2023 vindt de Fiera del Tartufo plaats, met uitgebreide mogelijkheden om truffels te zien, ruiken, proeven en kopen. Tegelijk met de truffelmarkt Mercato Mondiale del Tartufo vindt AlbaQualità plaats: een streekmarkt met lokale wijnen en delicatessen.

Ben je buiten het truffelseizoen in Alba? Dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de markt! Elke zaterdagmorgen vind je op het Piazza Pertinace de Mercato della Terra di Alba – de markt van het (platte)land van Alba. Bijzondere kaasjes, de lekkerste streekwijnen, ambachtelijke honing en allerlei andere lokale specialiteiten worden uitgestald in ongeveer dertig kraampjes. Hier vind je enkel producten die aan het ‘chilometro-zeroprincipe' voldoen en dus in de nabije omgeving zijn gemaakt of geoogst.

Turijn_alba-truffels

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's