turijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodoniturijn-popiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-night

Zomeravonden bij La Venaria Reale

Locatie: Reggia di Venaria Reale

Net buiten Turijn ligt het prachtige voormalig koninklijk paleis Reggia di Venaria Reale. Alleen al vanwege de unieke tuinen met bloeiende rozenperken is het nu een mooie tijd om dit paleis te bezoeken.

Deze zomer zijn er speciale avonden georganiseerd waarbij je elk half uur kan genieten van een bijzondere lichtshow op de gevel van het paleis, afgewisseld met het kleurrijke watertheater in de fontein. Met video-mapping wortden er spectaculaire 3D-beelden vertoond op de barokke muren van Reggia.

Turijn_venaria-reale-summer-nights

Van 29 juni tot en met 24 augustus 2019 zijn de tuinen en het kasteel elke vrijdag en zaterdag ook 's avonds open (van 19.00 tot 23.30 uur). Dat geldt ook voor zondag 14 augustus (Ferragosta). Naast de lichtshow zijn er dansvoorstellingen, muziekuitvoeringen en theater uit de tijd van de barok in de tuinen van het paleis. De entree is 10 euro.

Shuttle naar Reggia di Venaria
Je kunt La Venaria Reale gemakkelijk en goedkoop bereiken met de speciale shuttle bus van La Venaria Express GTT. Deze verbindt het centrum van Turijn en het Porta Susa treinstation met de oude stad van Venaria, het paleis en het La Mandria Park.

Turijn_venaria-reale-summer-nights

Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's