turijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-nightturijn-po

Bed & breakfast Aprile

In een van de oudste delen van Turijn vlakbij de Basilica della Consolata is in een oud stadspaleis B&B Aprile gevestigd. De kamers bevinden zich op de vierde verdieping op een grote zolder en zijn alleszins de klim van drie trappen waard. Het is er rustig, ook al ben je in de stad. 

Turijn_b&b-aprileVanuit Aprile heb je een mooi uitzicht op het dak van de Basilica della Consolata, de er naast gelegen romaanse klokkentoren en de daken van de wijk Quadrilatero Romano. De kamers zijn smaakvol ingericht met oud, antiek en met nieuw. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Eén kamer ook een keukentje.

Het ontbijt is er een aangename verrassing. Hiervoor daal je de trappen af naar een oude kapel in een barok stadspaleis, ooit gebouwd door architect Filippo Juvarra. In deze kapel tref je Neo Head Café. Alleen op zondag dient te worden uitgeweken naar een andere watertandende lokatie: la pasticceria della Cremeria 'Mondello' aan het Piazza Emanuele Filiberto. 
 
Aprile.to.it 
Via delle Orfane 19, Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's