turijn-piazza-bodonipiazza castello turijnpiazza san carlo turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-nightturijn-poporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlo-winter

Casa Martin, een kleine-grote verrassing

Casa Martin is een tip van een inwoner van Turijn. Een Piemontees restaurant met een verrassende en lekkere keuken aan één van de smalle straatjes in de middeleeuwse wijk het Quadrilatero Romano. Je kan er terecht voor een enkel gerecht en voor een Piemontees menu. Het restaurant serveert ook vegetarische gerechten.

De entree naar het restaurant Casa Martin is smal. Via een tegelvloer, die dateert van medio 15de eeuw, kom je in het restaurant dat een prachtig houten balkenplafond heeft. In de zomer kan je er ook buiten eten. De keuken biedt traditioneel Piemontese gerechten, maar ook Piemontese gerechten met een moderne twist. Ook een volledig vegetarisch Piemontees menu is mogelijk. Per gang een enkel gerecht bestellen en met meer ervan eten, is geen probleem. En de wijnen uit de Langhe zijn er lekker. De atmosfeer is er gezellig. De toetjes zijn om te smullen.

Turijn_casa_martin_restaurantQuadrilatero Romano
Casa Martin ligt aan een straatje in de voetgangerszone. Een taxi zet je op het dichtsbijzijnde plein af. Te voet er naartoe geeft het genot van het ontdekken van dit, in onze ogen, leuke (en ook wat spannend) deel van Turijn met zijn smalle en donkere straatjes. In de avond en nacht is het er vaak druk. Vooral op vrijdag, zaterdag en in mindere mate op zondag wordt het Quadrilatero druk bezocht om het uitgaansleven. Casa Martin heeft ook een menukaart in het Engels.

Casa Martin
Via Sant'Agostino 23, Turijn
 Turijn_casa_martin_plein.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's