turijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnpiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniporta palatina turijnturijn-nightturijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madama

Bier specialiteiten

Bij een vestiging van Eataly en op veel plekken in Turijn is voor de liefhebber van bier veel te ontdekken. Piemonte kent circa 77 kleine producenten van bierspecialiteiten: birre artigianali. Bekende namen zijn: Baladin en Birrificio Torino.

Baladin
Baladin wordt in de Langhe, ten zuiden van Turijn, geproduceerd in het dorpje Piozzo. Hier kan de productie bekeken worden en het bier geproefd. Baladin heeft drieentwintig soorten bier met namen als Isaac en Nazionale. Eigenaar Teo Musso begon in de jaren tachtig met het ontwikkelen van bier vanuit zijnouderlijk huis. met net zoveel liefde als de langarole wijnboeren hun wijn maken, doet Teo Musso dit "con naso e bocca" met zijn bier. Op 78 hectare produceert hij zijn eigen ingrediŽnten en voor energie vertrouwt hij op de zon.

Birreria Le Baladin
Piazza 5 Luglio 1944 15, Piozzo†

Birrificio Torino
Deze bierbrouwer maakt zijn bier in de Via Parma 30 in Turijn. Hier kan de productie van het bier gezien worden. In hun restaurant kunnen eten en bier proeven gecombineerd worden.

Birrificio Torino
Via Parma 30, Turijn

Waar kun je lekker bier drinken in Turijn:

- il Petit Baladin, Via Saluzzo 21 - open 18-02.00 uur, zondag gesloten

- BirreriaOrobirra, corso Reg. Margherita 97b, de eerste bar die zich uitsluitend richt op bier in Turijn, maandag gesloten, open 19-02.00 uur, meer informatie:†

- Birrificio Torino, Via Parma 30, open 20-01.00 uur

- Birrificio La Piazza, Via Jacopo Durandi 13, open 19-24.00 uur

- Birrificio San Paolo, Via Airasca 11, open 19-02.00 uur.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's