piazza castello turijnpiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-poporta palatina turijnturijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madamaturijn-night

Bar-Enoteca da Bacco

In de wijk San Salvario in Turijn is Da Bacco een plek voor ontbijt tot en met een eenvoudige avondmaaltijd, maar vooral een plek om kennis te maken met de Piemontese wijnen. Da Bacco is namelijk 'filiaal 2' van de Banca del Vino in Pollenzo.

Van 18.00 tot 20.00 uur vindt bij Da Bacco het ritueel van de het apéritivo plaats. Er is keuze uit een ruim assortiment wijnen, die per glas besteld kunnen worden. Het glas wijn wordt vergezeld van een ruime sortering hapjes; voor sommigen vervangt het de avondmaaltijd!

Op andere momenten van de dag kan je in deze bar terecht voor een lekker kop koffie met of zonder 'accompagnati', lunch of eenvoudige avondmaaltijd. Ook verkopen ze allerhande deels lokale delicatessen.

Da Bacco is opgenomen op de lijst 'Maestri del Gusto' Torino van Slow Food.

De Banca del Vino is gevestigd in de oude wijnkelders van koning Carlo Albert in Pollenzo. In deze kelders werden in de 19de eeuw nieuwe methoden voor de vinificatie van de rode Piemontese wijnen ontwikkeld. Op initiatief van de Slow Food organisatie worden er sinds 2001 de beste wijnen bewaard.

Adres:
Da Bacco
Via Madama Cristina 82c
Turijn

Open: 7.30 - 20.00 uur, zondag gesloten (en van maart tot september ook op zaterdag).
 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's