piazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carloturijn-nightturijn-popiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlo-winter

Apericena in Turijn

Aan het einde van de dag ga je in Turijn naar een caffé en drink je een aperitief met allerhande lekkere hapjes. Vaak krijg je bij je glas vermouth, bier, likeur of wijn zoveel hapjes, dat de avondmaaltijd met gemak overgeslagen kan worden. Apericena heet dat in Turijn...

Turijn_apericenaVoor de kosten van een glas wijn, likeur of bier krijg je in Turijn een plateau met allerhande lekkere hapjes. Dit kunnen nootjes zijn, salami, ham, pizza, bruschetta, kaas, omelet, e.d. Elk café geeft daar een eigen twist aan. Zodra het weer het toelaat zit men buiten aan een tafeltje. Te genieten van al het lekkers en van alle beweging er omheen. 

Jongeren en studenten tref je aan het einde van de dag vooral in de café's aan de Via Po en het Piazza Vittorio Veneto. Caffè Elena op nummer 5 was eens de favoriet van Nietzsche tijdens diens verblijf in Turijn.

Wanneer je wilt oriënteren op de diverse cocktails, kijk dan eens op de website van restaurant Officine Bohemien. Zij hebben op hun site een lijst met diverse cocktails staan.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's