








Grissini kunnen niet ontbreken bij pranzo en cena
Een maaltijd zonder grissini is ondenkbaar in Turijn. I grissini horen bij de typisch Piemontese keuken. Al in 1668 werden deze broodstengels aan het hof van de Savoye gemaakt. Grissini worden net als brood van brooddeeg gemaakt. Er zijn dunne, krokante en dikkere varianten.

De ene grissini is de andere niet. Elke Piemontees heeft zijn favoriete adresje. De bakker waar de lekkerste grissini te koop zijn of de delicatessewinkel om de hoek. Je kan ze dagvers kopen en er zijn ook soorten die langer houdbaar zijn. Daar zitten ook heel lekkere tussen.
In Turijn worden de grissini veelal nog ambachtelijk geproduceerd: ze zijn niet alleen veel knapperiger, maar vaak ook veel langer. Hoe beter het deeg namelijk is en hoe beter het gekneed wordt, des te langer kan het worden uitgerekt. Sta dus niet gek te kijken als je in Turijn grissini van ruim 70 centimeter lang op je bord aantreft...
Omaggio a Torino
Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's