turijn-poturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnporta palatina turijnturijn-palazzo-madamaturijn-night

Glutenvrij eten in Turijn

Glutenvrij eten hoeft in Turijn helemaal geen probleem te zijn. Veel restaurants vinden het geen probleem hiermee rekening te houden. Ook ijs of chocolade en zelfs sommige hazelnoottaarten zijn glutenvrij. En veel supermarkten verkopen glutenvrije voedingswaren, zoals bijv. Eataly.

De restaurants in Turijn, die een vast menu serveren, willen graag van tevoren weten of er rekening moet worden gehouden met een dieet. Dan kunnen ze met de samenstelling van de gerechten hier rekening mee houden. Veel wordt ook vers klaar gemaakt. Daarnaast is risotto een typisch gerecht voor noord-Italië. Dit wordt vaak zo lekker klaargemaakt, dat het geen straf is om te eten. Als je glutenvrij wil eten is het daarom aan te raden een paar uur van tevoren in een restaurant te reserveren en je wens kenbaar te maken. 

Senza glutine
Glutenvrij eten en drinken - senza glutine - is vrij bekend in Turijn. Men kijkt er niet raar van op. Bij sommige ijszaken pakken ze een nieuwe bak ijs om er zeker van te zijn dat het ijs niet in aanraking is geweest met gluten (bijvoorbeeld een ijshoorntje). De ijszaken van GROM volgen een vast ritueel: handen wassen, schone spatel en ijs halen uit een nog niet geopende bak.

Zelf glutenvrij eten in de winkel kopen hoeft ook geen probleem te zijn. Het merk Schär komt uit Noord-Italië en is bij de apotheek te koop. De supermarkt verkoopt het soms ook en/of verkoopt andere glutenvrije producten.

Veel ijszaken verkopen ook glutenvrij ijs en de chocolaterie Monteccone verkoopt glutenvrije chocolade. Slow Fastfood keten M**BÜN kan onder andere glutenvrij brood bij de hamburger serveren. 

Tip: type het woord 'glutenvrij' in het zoekvenster rechtsboven op deze webpagina en alle glutenvrije lokaties op deze website worden zichtbaar.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's