porta palatina turijnturijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-night

L'Agrigelateria in Poirino

Ten zuiden van Turijn staat de eerste agrigelateria. Hier komen alle ingrediënten van het Italiaanse ijs samen: van koe tot het fruit. In 2001 besloot een melkveehouderij tot het omvormen van een deel van hun 'Latte Alta Qualità' samen te voegen met hun fruitteelt bedrijf tot een gelateria. Eataly heeft het al ontdekt en verkoopt dit ijs in hun supermarkten.

Nu eens niet een klein lokaal in de stad, maar een oase van rust er buiten. Agrigelateria San Pré ligt net boven het plaatsje Poirino. Hier koop je in een beker ijs dat gezien wordt als het toppunt van kwaliteit: een product van de natuur midden in diezelfde natuur.

Fruit
Voor lekkerbekken is hier meer dan alleen lekker ijs te halen. Ze maken er ook granita, crepes van spelt meel, taart uit de oven, ijstaart. Ook verkopen ze fruit van het seizoen, maken likeur van eigen aardbeien en aardbeienjam.

San Pré is het dialect voor Cascina San Pietro. In de vroege middeleeuwen woonden hier monniken, die verbonden waren aan de abdij van San Pietro di Lomellina. Nu worden rond de productie ook allerhande festivals georganiseerd. Zie voor het programma hun website. Voor als je even iets anders wilt dan Turijn.

San Pé Agrigelateria
Cascina San Pietro 29A, Poirino

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's