turijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijnturijn-nightturijn-piazza-bodoniporta palatina turijnpiazza castello turijn

Baratti e Milano

Baratti e Milano is een van de vele klassieke koffiebars in Turijn, met een prachtige historische inrichting. De koffie en chocolade zijn er heerlijk!

Het beroemde koffiehuis dankt zijn naam aan twee banketbakkers, Ferdinando Baratti en Edoardo Milano. Zij verhuisden in 1858 naar Turijn en begonnen daar in de Via Dora Grossa (tegenwoordig Via Garibaldi) een zaak in zoetwaren en gebak. Het merk Barattine (zoetwaren en snoep) werd een van de meest bekende produkten van Piemonte en ItaliŽ.

Turijn_koffie-bar-baratti-e-milano

In 1875 besloten Baratti en Milano te verhuizen naar het Piazza Castello in het centrum van Turijn, vlak naast de mooie winkelgalerij Galleria Subalpina. De koffiebar en het restaurant werden al snel een trefpunt van de bourgeoisie en intellectuelen van Turijn, onder wie schrijver, schilder en staatsman Massimo D'Azeglio,† Giovanni Giolitti, oudminister-president van ItaliŽ, en de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi.

Turijn_Caffe_Baratti_e_Milano_(1).jpg

Het prachtige interieur met veel spiegels, marmer, brons en stucwerk gaat terug tot 1909. In 1948 heropende de zaak na een restauratie van de schade na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Drink tijdens je bezoek aan Turijn hier zeker een caffŤ en neem een zakje chocolaatjes mee naar huis!

TIP: Drink je caffŤ, cappuccino of bicerin bij Bratti & Milano aan de bar, want aan een tafeltje betaal je heel wat meer...

Turijn_Caffe_Baratti_e_Milano_(2).jpg

Baratti & Milano
Piazza Castello 27, Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's