turijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnturijn-poporta palatina turijnturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-night

Verzonken stad - Marta Barone

In Verzonken stad van Marta Barone (Turijn, 1987) probeert Marta, een jonge Italiaanse vrouw haar vaders leven te reconstrueren. Na zijn dood is ze erachter gekomen dat hij lid was van een extreemlinkse groepering. Ze weet eigenlijk niets van zijn verleden, beseft ze.  

Turijn_Boeken_Marta_Barone_Verzonken_stadDoor contact op te nemen met haar vaders vroegere vrienden en in archieven te speuren, slaagt ze erin zijn geschiedenis te ontrafelen en een antwoord te vinden op de vele vragen die ze heeft. Wie was deze jonge arts, die altijd de kant koos van de armen en zich steeds inzette voor een ander, en die werd gearresteerd omdat hij lid was van een terroristische groepering? En waarom heeft hij haar, zijn dochter, nooit verteld over die jaren?

Marta bouwt geleidelijk een beeld op van een complexe man die leefde in een complexe tijd: de activistische jaren zeventig in Noord-Italië. Ze leert zijn vele stiltes beter begrijpen, zijn relatie ten opzichte van de dood, en ze leert te houden van de jonge vrolijke en genereuze man die haar vader was voordat hij ten onrechte in de gevangenis belandde.

Winnaar van de Premio Fiesole 2021, een prestigieuze fictieprijs voor Italiaanse schrijvers onder de 40! 

'Razendknap en bestudeerd verward vermengt ze historische feiten, fictie en mythe met elkaar.' - NRC

‘Een krachtig debuut.’ – Il venerdě di Repubblica
‘Een gelaagde en intense roman.’ – Il Foglio

Marta Barone werd geboren in 1987 in Turijn. Ze is vertaler en schreef meerdere kinderboeken. Verzonken stad is haar debuutroman en staat op de longlist van de prestigieuze Premio Strega.

Verzonken stad
Marta Barone
Ambo|Anthos, 2021
ISBN 9789026353468
€22,99 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Verzonken stad bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's