turijn-poporta palatina turijnpiazza castello turijnpiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-san-carlo

De lange nacht van Contrera

De lange nacht van Contrera is de derde misdaadroman van de in Turijn geboren en opgegroeide Christian Frascella. En ook deze roman speelt zich weer af in de groezelige periferie, de wijk Barriera di Milano, ooit de thuishaven van fabrieksarbeiders, nu een smeltkroes van culturen en immigranten uit alle windstreken.

Turijn_Boeken_De_Lange_Nacht_van_Contrera_Christian_FrascellaIn de multiculturele wijk Barriera in Turijn worden op een mistige avond in november in een eettent twee mannen doodgeschoten. Privédetective Contrera bevindt zich heel toevallig op de plaats delict.

Zijn vriend, de Nigeriaanse Eddie, blijkt hoofdverdachte en er staat Contrera niets anders te doen dan zo snel mogelijk de dader te vinden, voordat de zaken een rampzalige wending nemen. Ook omdat barman Sergione een burgerwacht heeft opgetrommeld om de orde in de wijk te herstellen.

De VN Detective & Thrillergids deelde in 2022 maar liefst 4 sterren uit aan De lange nacht van Contrera.

Christian Frascella (1973) is geboren en opgegroeid in Turijn. Hij debuteerde in 2009 met de jongerenroman Ik ben de sterkste dat niet alleen in Italië prijzen won, in Nederland werd het boek bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011.

Op Turijn-Nu vind je ook de eerste twee misdaadromans van Frascella met detective Contrera in de hoofdrol, Al is de misdaad nog zo snel en Het is te koud om te sterven.

De lange nacht van Contrera
Christian Frascella
Uitgeverij Brooklyn, 2022
ISBN9789492754462 
€17,50

Bestel De lange nacht van Contrera bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's