turijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carloturijn-nightturijn-popiazza castello turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlo-winter

Eten bij Eataly

Eataly is een supermarkt-keten, waarvan de eerste vestiging in Lingotto in Turijn staat. Oprichter†Oscar Farinetti is een goede bekende van de oprichter van de Slow Food organisatie en beiden hebben hun roots in het stadje Bra in de Langhe (ten zuiden van Turijn). Je kan bij Eataly niet alleen lekkere dingen kopen, maar je kan er ook heel lekker eten!

In 2007 opende de eerste vestiging van Eataly haar deuren in de voormalige Carpano-fabriek in Turijn. Op ruim elfduizend vierkante meter vind je hier biologische, natuurlijke en duurzame producten, verdeeld over versafdelingen en andere food secties. Onder andere talloze soorten kaas, vleeswaren, pasta, koffie, olijfolie, brood, (kook)boeken en culinaire cadeaus: alles op het gebied van eten en drinken is te koop bij Eataly.

Turijn_eataly-torino

Je kunt hier niet alleen shoppen maar ook proeven, van lekkere antipasti tot een hele maaltijd, van een snelle espresso tot een heerlijk ijsje. In Turijn heeft Eataly naast de grote vestiging in Lingotto, ook een kleinere zaak - Incontro Eataly - in Via Lagrange in het centrum van Turijn. In beide vestigingen kan je terecht voor een lunch of diner.

Turijn_Eataly-Torino-lingottoLingotto
In Lingotto heb je verschillende counters waar je een maaltijd bestelt, betaalt en dan meeneemt naar een tafeltje. Elke counter is gericht op een voedingsegment: verse groente en fruit, vlees, vis, brood, pasta, kaas, bier, wijn of ijs. Een fles water krijg je bij de maaltijd. Wil je wijn, dan moet dit bij het gerecht besteld worden.

Voor je toetje ga je naar de ijs- en gebakscounter en voor koffie naar de bar. Het eten wordt voor je neus vers klaargemaakt. De Incontro Eataly vestigingen, waartoe de zaak in Via Lagrange in Turijn behoort, zijn kleinschaliger. Hier heb je niet een dergelijke verdeling.

Veel inwoners van Turijn eten bij Eataly en je komt er ook steeds meer toeristen tegen. Mede dankzij de toenemende bekendheid van Eataly in ItaliŽ en Europa.

Turijn_eataly-torinoInmiddels bevinden zich filialen van Eataly in heel ItaliŽ, van Milaan tot Bari. Het door Oscar Farinetti bedachte concept van de Ďgoede supermarktí is zelfs tot ver over de Italiaanse grenzen te vinden: er zijn tegenwoordig Eatalyís te vinden in onder andere New York, Chicago, Istanbul, Tokio en Dubai.

Voor of na de maaltijd kan je er ook boodschappen doen en/of een kookcursus volgen. Ook verkopen ze veel inspirerende kookboeken. Eataly is een walhalla voor alle foodies, die het heerlijk vinden smaakvolle en eerlijke voedingsmiddelen te kopen. Een aanrader!

Eataly Torino
Via Nizza 230, Turijn
Via Lagrange 3, Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's