turijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carloturijn-nightturijn-piazza-bodonipiazza san carlo turijnturijn-palazzo-madamaturijn-po

Biologische markten in Turijn

Naast de hele grote markt Porta Palazzo kent Turijn vele jaarmarkten, markten en marktjes met thema's als 'het Piemontese platteland', biologische markten, vintage, fruit van het seizoen, klein antiquariaat, kunst, muziek en natuurlijk de kerstmarkt. 

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste biologische markten. Vooral op zondag kan je buiten de maanden juli en augustus heel veel bijzondere markten bezoeken. Naast dit overzicht kent Turijn nog vele buurtmarkten.

Oasi dei prodotti tipici della campagna piemontese
De eerste zondag van de maand (behalve in januari, juli en augustus) wordt het Piazza Palazzo di Città in Turijn omgetoverd tot een ‘oase’ voor liefhebbers van biologische producten. Alles wat je uitgestald ziet liggen in de kraampjes is afkomstig van het ommeland van Turijn en voldoet aan het zogenaamde chilometro-zero-principe. Niet voor niets halen veel inwoners van de stad hier hun boodschappen, van wijn tot vleeswaren, pasta, brood en kazen. Maar je kunt op de Oasi dei Prodotti Tipici ook mooie hebbedingetjes, souvenirs en cadeautjes vinden die met de hand gemaakt zijn.

De markt vindt ook elke derde zondag van de maand plaats, maar dan op het Piazza Madama Cristina (behalve in juli, augustus en december).

Turijn_markt-biologisch

Mercatino Biologico alla Giajone
De biologische markt die wekelijks gehouden wordt onder de portici van Cascina Giajone ligt een beetje buiten het centrum van Turijn, maar is toch de moeite van een bezoekje waard als je op zoek bent naar biologische producten. Je vindt er veel lekkers, zoals organische thee en jams, maar ook chocolade, koekjes, pasta, rijst en kruiden. Daarnaast zijn er kraampjes waar tweedehands boeken en oude magazines worden verkocht. Cascina Giajone ligt aan de Via Guido Reni 102. De markt is elke zaterdagochtend.

Turijn_markt-biologisch-mercatoIl Campo in Piazza
Slow Food Piemonte, Campagna Amica Coldiretti Piemonte en Eataly organiseren samen elke tweede en vierde zondag van de maand een biologische markt aan de Via Nizza, met circa veertig producenten uit Piemonte die hun grote trots te koop aanbieden. Van seizoensgroente en –fruit tot kaas, vleeswaren, brood, honing en chocolade. In september en december is Il Campo in Piazza er zelfs elke zondag.

Oltremercato: prodotti biologico, naturali e ecocompatibili
Vier zaterdagen van de maand (behalve juli en augustus) op Piazza Palazzo di Città.

Noibio: prodotti biologici
Eerste zondag van de maand (behalve augustus en december) op Piazza Madama Cristina.

Ogni frutto ha la sua stagione
Derde zondag van de maand (behalve januari, juli en augustus) op Piazza Carlo Alberto.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's