turijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-poturijn-nightpiazza castello turijnturijn-piazza-bodonipiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijn

Vintage- en rommelmarkten in Turijn

Naast de grote antiek- en rommelmarkt il Balôn in de wijk Borgo Dora, kent Turijn nog een flink aantal van deze markten waar je terecht kan voor prullaria, antiek en vintage. De redactie van Turijn-Nu zet de leukste en meest bijzondere rommel- en antiekmarkten in Turijn op een rij.

Turijn_markt-boekenIl Libro Ritrovato
Een must voor liefhebbers van oude boeken: de boekenmarkt die elke eerste zondag van de maand op het Piazza Carlo Felice in Turijn wordt gehouden. Tweedehands en zelfs antieke boeken, maar ook postzegels, foto’s, ansichten en oude prenten: op deze markt waan je je even in het verleden. Ook verzamelaars van stripboeken vinden hier van alles naar hun gading. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze charmante markt!

Mercatino Tematico dell’Antiquariato Minore
De exposanten van deze antiekmarkt brengen elke vierde zondag van de maand allerlei moois naar het Piazza Abba. Je kunt hier echte juweeltjes op de kop tikken, van antieke meubels tot horloges en juwelen, van oude boeken en prenten tot kleurrijke glazen en bijzondere stoffen. Fera d'Ia Leja
Derde zondag van de maand (behalve december) op Piazza Barcellona.

Fera d'la Leja
De antiekmarkt Fera d’la Leja wordt elke derde zondag van de maand in de Via San Donato gehouden en is een genot voor verzamelaars van onder andere postzegels, kunstwerken, oude boeken, langspeelplaten en allerhande snuisterijen.

Extravaganza
Op iedere tweede zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) verandert het Piazza Carlo Alberto in Turijn in een klein walhalla voor vintage-shoppers. Natuurlijk vind je hier kleding, maar ook vintage koffers, lakens, knopen en oude kostuums zijn te vinden tussen het aanbod. En dan zijn er nog de kraampjes die uitsluitend modern design voor in huis verkopen… Een markt die in alle opzichten ‘extravagant’ te noemen is!

Turijn_extravaganza-markt

Vintage della Gran Madre
Op het Piazza della Grande Madre, aan de rand van het historisch centrum van Turijn, waait elke derde zondag van de maand een wind uit de jaren vijftig en zestig, tijdens deze bijzondere vintage markt. Duik even onder in de bijzondere sfeer en neem een ‘oude’ aanwinst mee naar huis!

Eccellenza Artigiana del Piemonte in Piazza
Het beste van Piemonte verzameld op één plein in Turijn – dat vind je iedere eerste zaterdag van de maand terug op het Piazza Palazzo di Città. Er is van alles en nog wat te vinden, alles uiteraard made in Piemonte: handgemaakte producten en kunstwerken van glas, aardewerk en metaal, maar ook bijzondere kleding en streekproducten. Bij sommige kraampjes worden ook workshops en minicursussen gegeven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's