porta palatina turijnpiazza san carlo turijnturijn-nightpiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoniturijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winter

Schoenen van Superga

Superga is niet alleen de naam van een grote kerk in Turijn, maar ook de merknaam van een gymschoen. Het merk Superga stamt uit 1911 toen de vereniging Anonima voor Azioni Walter Martiny waterdichte schoenen ging maken met een rubberen zool voor landbouwers. Nu worden gymschoenen en andere schoenen van dit merk door jong en (heel) oud gedragen. Superga hoort bij Turijn.

In 1934 begon Superga met de productie van een tiental verschillende modellen schoenen, voor tennis, basketbal, op de boot, en voor gymnastiek. In 1951 werd gefuseerd met Pirelli. De productie steeg toen enorm. Die samenwerking stopte in 1993. Het merk Superga staat voor gymschoenen met een goede pasvorm en in heel veel kleuren en diverse dessins.

Winkels
Turijn heeft vijf winkels waar deze schoenen te koop zijn; voor heren, dames en kinderen. Tot hele kleine schattige babygympen. Elk seizoen weer in andere kleuren en met meer en minder heftige dessins. Daarnaast worden ook schoenen van leer gemaakt. Natuurlijk wel met de bekende rubberen zool. Jong en oud loopt erop.

Adressen winkels Superga in Turijn:
Via Chiesa delle Salute 10†
Via Frejus 80†
Via Lagrange 27†
Via Foggia 42†
Corso Alcide de Gasperi 33a

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's