turijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carloporta palatina turijnturijn-nightpiazza castello turijnturijn-poturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoni

Kleding en schoenen op maat

Lopend door de straten rond Piazza Bodoni in Turijn zie je overal winkels waar rollen stof de etalage sieren. Dit zijn zaken waar kleding op maat gemaakt worden. Je kiest een stof en een patroon en de rest komt vanzelf. Ook voor schoenen op maat kan je in Turijn terecht!

Turijn_turijn-mode-griffes-magliera.jpg* Voor een overhemd, pak of jurk op maat voor mannen, vrouwen en kinderen ga je in Turijn naar:†

- Loranin de Via Corte d'Appello 13p of de Via San Francesco da Paola 33d.†

- Sebastian, Via Cavour 15a.

* Griffes Maglier vervaardigt dameskleding op maat van de mooiste stoffen aan de Via Giolitti 1g (centrum Turijn) en aan de Corso Sebastopoli 221a. Zonder website, maar met foto van een blouse.

* In de winter draagt een beetje dame in Turijn een bontjas. Deze kan je op maat laten maken bij Pellicceria Soffici Emozioni in Chieri, een stadje net ten zuidoosten van Turijn.

* Dassen en overhemden op maat bij Camicie DM 1980, Corso Moncalieri 47.†

* Bij Alla citta di Torino in de Corso De Gasperi 27 laat je herenkostuums†op maat maken.

Turijn_turijn-mode-bottier-maken-schoen.jpg* Schoenen op maat koop je bij Francesco Lanzone 'Bottier'. Een site heeft deze bijzondere schoenmaker niet, wel een adres: Piazza Savoia 6 midden in de oude wijk Quadrilatero Romano (+39 3284183303). Je kan er terecht van maandag t/m zaterdag van 9.30-13.00 en 15.30-20.00 uur. Let op: op woensdagochtend is de werkplaats gesloten. Met schoenen maken is hij begonnen, omdat hij geen goed passende schoenen kon vinden voor zijn moeilijke voeten.

* Voor tassen en ceintuurs van runder-, struisvogelen-, slangen- of krokodillenleer ga je naar Roberto Mazzeo. Sedert eind jaren 80 maakt hij de mooiste en meest stijlvolle objecten aan de Corso Regina Margherita 110a in Turijn (net achter de Giardini Reali). Hier doet hij ook opdrachten voor Mandarina Duck en The Bridge, twee bekende tassenmerken in ItaliŽ.Turijn_turijn-mode-atefra.jpg

* Voor luxueuze accessoires slaag je zeker bij Atefra in de Via Petrarca 3, in de wijk San Salvario en niet ver van Lingotto. Ook hier geen website. Wel een foto.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's