turijn-piazza-bodoniporta palatina turijnturijn-popiazza castello turijnturijn-nightturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlopiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlo-winter

Palazzo Scaglia di Verrua

Vlakbij de Via Garibaldi in de Via Stampatori in Turijn vind je op nummer 4 een van de weinige nog bestaande paleizen uit de renaissance, het Palazzo Scaglia di Verrua. Het stadspaleis is gebouwd tussen 1585 en 1604 in opdracht van Giacomo Solaro. De naamgevers van dit paleis, de graven van Scaglia di Verrua, waren latere eigenaren. Hun wapen hangt boven de ingang.

De fresco's op de fascade en binnenpleinen zijn zeer bijzonder en vrij zeldzaam voor Turijn. Ze zijn geschilderd door Antonio Parentani, deels in 1603, in maniŽristische stijl. Op de fresco's zijn goden en waarschijnlijk de toenmalige eigenaren afgebeeld.

Binnenplaats
Mooier nog dan de gevel zijn de twee met elkaar verbonden binnenplaatsen. De eerste heeft een sierlijke en verstilde loggia en portico, de tweede ligt wat meer achteraf en staat vol met bomen en planten.

Adres:
Palazzo Scaglia di Verrua
Via Stampatori 4, Turijn††


Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's