turijn-popiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlopiazza san carlo turijn

L'Armeria Reale en Cavallerizza Reale

Ten tijde van de opening van La Galleria Sabauda ontstond ook het idee de verzameling wapentuig voor het publiek tentoon te stellen in Turijn. Dit gebeurde in 1837 met de opening van L'Armeria Reale. Vanuit diverse locaties werden wapens en wapentuig verzameld. Enkele bijzondere stukken werden gekocht op de antiekmarkt in Parijs.

Turijn_Armeria_Reale_museum

L'Armeria Reale, de koninklijke wapenkamer in Turijn, heeft een van de rijkste en belangrijkste collecties wapentuig van Europa. Hier vertellen het zwaard van Napoleon, het uniform van Vittorio Emanuele II, harnassen, wapens (ook een flinke oosterse wapencollectie) van een heldhaftig verleden. Na een rondgang door het Palazzo Reale kun je via de Armeria het gebouw verlaten.

Turijn_Armeria_reale

De Armeria is voor jong en oud een feest om doorheen te lopen. De theatrtale opstelling in een prachtige met schilderijen gedecoreerde lange gang is een lust voor het oog!

Turijn_Armeria_Reale_museum

Het Complesso della Cavallerizza Reale omvat de voormalige koninklijke stallen en ruiterkwartier, met muntgebouw en kantoren. Het is via een gangenstelsel verbonden met het paleis, zodat de koninklijke familie overal kon komen zonder naar buiten te hoeven.† Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen, maar sommige hofjes worden nog steeds bewoond.

Armeria Reale
Piazzetta Reale 1, Turijn

Turijn_Armeria_Reale_museum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's