piazza castello turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-poturijn-night

La Biblioteca Reale

La Biblioteca Reale bevindt zich onder de Armeria Reale in het Palazzo Reale in Turijn. Het is een schitterende bibliotheek met 200.000 boeken waaronder oude manuscipten en tekeningen.

Turijn_biblioteca-reale

Carlo Alberto di Savoia liet deze bibliotheek in 1837 bouwen door hofarchitect Pelagio Palagi om zijn collectie een plek te geven. In die verzameling zitten enkele bijzondere tekeningen van onder andere Michelangelo, RafaŽl,† Rembrandt en Da Vinci. Een van de grootste schatten van de Biblioteca Reale is het beroemde zelfportret van Leonardo da Vinci (1516). Ook vind je hier Da Vinciís beroemde studie van vogels in vlucht, uit 1505.

Turijn_biblioteca-reale-Leonardo-da-vinci

De Koninklijke Bibliotheek heeft een collectie van bijna 200.000 boeken, 4300 manuscripten, 2000 tekeningen en schetsen. Waaronder bijzondere middeleeuwse miniaturen, de luxueuze misboeken van hertog Amedeo VIII en het Theatrum Sabaudiae, dat diende om de grootheid van de hertogen van Savoye en Turijn aan het papier toe te vertrouwen.

Turijn_biblioteca-reale

De ingang van de bibliotheek ligt aan Piazza Castello 191. De Biblioteca Reale is geopend van maandag tot en met woensdag van 8.15 uur tot 18.45 uur. Op donderdag en vrijdag sluit de bibliotheek om 13.45 uur en op zaterdag gaat de bibliotheek om 13.30 uur dicht.

Biblioteca Reale di Torino
Piazza Castello 191, Turijn

Turijn_biblioteca-reale-bibliotheek

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's