turijn-piazza-san-carloturijn-popiazza castello turijnturijn-piazza-bodonipiazza san carlo turijnturijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaporta palatina turijn

Palazzo Reale

Il Polo Reale is de verzamelnaam voor een aantal koninklijke gebouwen en musea op het Piazza Castello in Turijn. Palazzo Reale is het meest in het oog springend met zijn strakke facade, ontworpen door Carlo Morello. Hier kun je genieten van koninklijke pracht en praal in de verschillende zalen en appartementen.

Turijn_Palazzo_Reale

Palazzo Reale is in de 17e eeuw gebouwd op de plaats van het oude bisschoppelijke paleis. Tot 1865 was het paleis het thuis van eerst de hertogen van Savoye en vervolgens van koning Victor-Emanuel II van ItaliŽ. Het interieur van het paleis is indrukwekkend.

TIP: maak een rondleiding met gids door het Koninklijk Paleis in Turijn, inclusief een bezoek aan het Koninklijk Arsenaal (Armeria Reale), de Koninklijke Bibliotheek (Biblioteca Reale) en de Kapel met de Heilige Lijkwade.Skip-the-line entree is inbegrepen.

Bestel hier tickets voor een rondleding door het Palazzo Reale en haar musea

Turijn_Palazzo-reale-Torino

Binnen in het palazzo, dat tot 1865 het thuis van de Savoieís was, wordt je blik allereerst getrokken door de monumentale trappartij, de Scalone dei Forbici, die is ontworpen door architect Filippo Juvarra. Maar wat volgt is nog veel mooier: koninklijke kamers vol met prachtige frescoís, kristallen kroonluchters, schitterend porselein uit het Verre Oosten, prachtig ingelegde vloeren, plafondhoge spiegels, kleurrijke tapijten en gobelins, goud-smeedwerk, authentieke meubels, koninklijke portretten en schitterende (plafond)schilderingen.

Turijn_palazzo-reale

Slenter door de troonzaal, de eetzaal, de balzaal (met ruimte voor maar liefst tweeduizend mensen) en de staatsiezalen. Ook de moeite waard zijn de kleine apotheek en het Chinese kabinet.

Turijn_Palazzo_reale_balzaal

Palazzo Reale
Piazzetta Reale 1, Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's