turijn-piazza-san-carloturijn-popiazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-bodonipiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-nightturijn-palazzo-madama

Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli

De Pinacoteca is sedert 2002 gevestigd op de bovenste verdieping van de voormalige FIAT-fabriek in de wijk Lingotto in Turijn. Het is een kleine, maar mooie collectie schilderijen (250) van onder andere Canaletto, Matisse, Picasso, Modigliani, Balla. Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen.†Met het toegangskaartje kan ook de voormalige testbaan van FIAT betreden worden. Je hebt er een mooi uitzicht over Turijn.

Turijn_turijn-pinacoteca-agnelli270.jpgHet voormalige FIAT-gebouw behoort tot het industriŽle verleden van Turijn. De Italiaanse architect Renzo Piano heeft het gebouw verbouwd tot winkelcentrum en congresgebouw. Piano bouwde de metalen ruimte waar het museum is gehuisvest. De ingang van het museum ligt wat verstopt tussen de winkels. Het staat aangegeven met borden. Via de museumwinkel kan je met de lift naar het museum.

Open: dinsdag-zondag van 10-19.00 uur

Pinacoteca Agnelli†
Via Nizza 230, Turijn†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's