turijn-poturijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnpiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo

Galleria Sabauda

In de nieuwe vleugel (Manica Nuova) van het Palazzo Reale in Turijn huist La Galleria Sabauda, een van de grootste kunstgaleries van ItaliŽ. De galerie werd in 1832 opgericht door Carlo Alberto, om onderdak te bieden aan een deel van de kunstcollectie van het huis Savoye.

Turijn_Galleria-Sabauda

La Galleria Sabauda is met name een schilderijengalerij. De collectie omvat schilderijen van Piemontese en Italiaanse schilders uit de 15e tot en met de 20e eeuw, een collectie Vlaamse en Hollandse meesters en een collectie kostbare wandtapijten uit de 16e en begin 17e eeuw.

Turijn_galleria-sabauda

In het museum kun je schitterende meesterwerken zien van bekende Nederlandse en Vlaamse meesters, onder wie Jan van Eyck, Anton van Dyck, Gerard Dou, Jan Brueghel de Oude, Hans Memling, Rogier van der Weyden, Rembrandt, Rubens en Caspar† van Wittel.

Turijn_galleria-sabauda

Ook Italiaanse kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd met werken van de Piemontese schilder Gaudenzio Ferrari, Andrea Mantegna, Paolo Veronese, Bronzino, van Bellotto, Artemisia Gentileschi, Fra Angelico, de gebroeders Pollaiolo, Filippino Lippi, Tintoretto, Guercino en zelfs van Botticelli.

Galleria Sabauda
Via XX Settembre 86, Turijn
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.30 uur.

Turijn_galleria-sabauda

Turijn_Galleria_Sabauda

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's