turijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-nightporta palatina turijnturijn-poturijn-piazza-bodonipiazza castello turijnpiazza san carlo turijn

Turijn en omgeving verkennen per huurfiets

Turijn is een vlakke stad en dus per uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Toeristen kunnen bij (TO)BIKE een dag- of een tweedagen-kaart kopen. De fietsen staan op 116 punten in de stad en heeft ook 30 stallingen in de omliggende dorpen. Een uitgelezen manier om nog meer uit je bezoek aan Turijn te halen!

(TO)BIKE is voor de bewoners van Turijn het fietssysteem om zich te verplaatsen in Turijn. De formule is eenvoudig. Na het kopen van een kaart (formaat plastic creditcard) op het kantoor van (TO)BIKE kan een fiets, duidelijk herkenbaar door de gele kleur met blauw opschrift, worden gepakt. Parkeren naast de te bezoeken locatie, zoals we in Nederland gewend zijn, mag niet. Er zijn genoeg (TO)BIKE-parkeerplekken, waar de fiets in een rek gestald kan worden. Je betaalt alleen voor de tijd dat je de fiets gebruikt en de fiets dus niet in een (TO)BIKE-stalling staat.

Turijn_Fietsen_huren_2.jpg

Kaart
Bewoners van Turijn kopen een jaarabonnement. Voor toeristen is er een ééndaagse (vier uur fietsgebruik) en tweedaagse kaart (acht uur fietsgebruik). Het eerste half uur van het gebruik is gratis. Daarna gaat de teller tikken, maar zodra de fiets in de speciale (TO)BIKE-stalling staat, stopt die teller weer. De gemiddelde fietstocht, heeft de organisatie uitgerekend, duurt 12 minuten. Fiets je meer dan die vier of acht uren, dan moet je bijbetalen (via je creditcard). 

Een 4FORYOU (ééndaagse kaart) kost € 8,-. Een 8FORYOU (tweedaagse kaart) kost € 13,-. 

Nu kan de kaart alleen nog gekocht worden bij de [TO]Bike Store aan de Via S. Chiara 26f, gelegen in de wijk Quadrilatero Romano in Turijn of bij een van de kantoren van Turismo Torino e Provincia (Piazza Castello, Piazza Carlo Felice en Via Garibaldi).

Turijn_Fiets_huren_1.jpg

Ook in de dorpen Collegno, Grugliasco, Venaria, Alpignano en Druento zijn (TO)BIKE-fietsstallingen. Zo zijn bijvoorbeeld de Savoye-kastelen rondom Turijn ook met deze fiets te bezoeken.

Meer informatie op de website van (TO)BIKE (in het Italiaans). Op de website staat een plattegrond met alle parkeerplaatsen van de (TO)BIKE-fietsen en de mogelijkheid een App te downloaden met deze plattegrond.

En als je per auto naar Turijn komt, parkeer de auto in de parkeergarage van Piazza Emanuele Filiberto. Het is dan een paar minuten lopen naar het kantoor van (TO)BIKE in de Via S. Chiara. Per fiets kan je dan verder. 

(foto's Albert van den Boomen)

Waar de (TO)BIKE fiets staat in Turijn

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's