turijn-piazza-san-carloturijn-popiazza castello turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-nightporta palatina turijnpiazza san carlo turijn

Fietsen in Parco La Mandria

Het park van La Mandria ligt naast het complex van La Venaria Reale dichtbij Turijn. Het is een 3600 hectare groot terrein, dat door de Savoye ommuurd is met een 35 km lange muur. De op twee na langste muur in Europa. Om het park en de gebouwen aldaar voor verval te behoeden, is in 1978 het Parco la Mandria opgericht. Het park is bijzonder om zijn natuur en fauna en wordt gezien als een van de belangrijkste natuurparken in noordwest Italië.

Turijn_venaria_parco-la-mandria_archivio-turismo-torino-e-provincia.jpgBorgo Castello 
In het Borgo Castello in het park verbleef koning Vittorio Emanuele II vaak met zijn maitresse Rosa Vercellana, ook wel 'la Bella Rosin' genoemd. Hij schafte het paleis in 1863 aan. Het kasteel is van begin 18de eeuw, maar werd na de aanschaf door de koning vergroot en verrijkt met neo-gothische elementen. Latere eigenaren, de Medici del Vascelllo, veranderden in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw het park naar de vorm dat het nu nog steeds heeft.

Paarden 
In de tweede helft van de 18de eeuw werd dit complex door de Savoye gebruikt voor het fokken van paarden. Op het landgoed zijn nog twintig van belang zijnde historische gebouwen, waaronder een paar oude boerderijen, overblijfselen van een middeleeuwse schuilplek, twee jachthuizen (La Bizzarria en Villa dei Laghi) en de zetel van het Internationale Paardrijcentrum (centrum voor training, onderricht en onderzoek).

Het park is bijzonder, naast de historie om de stilte, de alom aanwezige natuur, het ondoordringbare donkere. Er zijn wandel- en fietspaden aangelegd. Men kan alleen of met een gids de flora en fauna in het heidegebied of eeuwenoude fossielen gaan bekijken.

In het park kunnen fietsen gehuurd worden bij beide hoofdingangen: bij La Cascina Prato Pascolo bij de ingang Ponte Verde en bij La Casetta Remondino, ingang Druento. Een uur kost door de week € 2,- een halve dag € 4,-; in het weekend zijn de fietsen een euro duurder.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's