www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-piazza-bodonipiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-poporta palatina turijnpiazza san carlo turijnturijn-nightturijn-piazza-san-carlo

Rotolini Salati - Opgerolde hartige koekjes

PiŽmont (of Piemonte), waarvan Turijn de hoofdstad is, is beroemd om de kleine, hartige knabbels (stuzzichini)†die worden gegeten bij aperitivi voorafgaand aan het diner. Hieronder†een paar favorieten van de auteur.

Turijn_Recept_Rotolini_salatiIngrediŽnten voor 15 koekjes
1 vel roomboterbladerdeeg (zie tip)

Vulling 1
4 dunne plakken goede prosciutto
50 g geraspte parmezaan gemalen zwarte peper

Vulling 2
135 g geraspte gruyŤre gemalen zwarte peper 8 ansjovisfllets

Vulling 3
1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
140 g tomatenpuree
2-3 kleine bolletjes mozzarella, dungesneden (alternatief: parmezaan, gruyŤre of een andere kaassoort)
4-5 verse basilicum- of 10 oreganoblaadjes, fijngehakt
zout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200įC.

Voor vulling 1
Leg de plakken prosciutto op het bladerdeeg, strooi de kaas en peper er gelijkmatig over. Rol het deeg zo strak mogelijk op in de vorm van een worst. Snijd de worst met een heel scherp mes in plakken van ongeveer l cm.
Leg wat vetvrij papier op een bakplaat, leg hierop de opgerolde koekjes gelijkmatig naast elkaar en bak ze in ongeveer 5-8 minuten goudbruin in de oven.
Deze koekjes zijn warm heerlijk, maar ze kunnen ook op kamertemperatuur worden gegeten.

Voor vulling 2

Strooi de kaas en peper gelijkmatig over het deeg. Leg dan de ansjovisfilets in de breedte in twee rijen, ongeveer 10 cm uit elkaar. Rol het deeg op tot een worst en zorg ervoor dat de vis dwars ligt zodat wanneer u de worst snijdt in ieder plakje wat ansjovis zit. Snijd en bak ze zoals bij vulling 1.

Voor vulling 3
Verdeel de ingrediŽnten over het deeg, zorg ervoor dat de mozzarella gelijkmatig is verdeeld en rol, snijd en bak zoals bij vulling 1.

Tip
Met deze bladerdeegrollen kan je echt je fantasie de vrije loop laten. Je kan iedere vulling gebruiken die je lekker vindt - ik heb slechts een paar van mijn favorieten gegeven. Om het je gemakkelijk te maken, adviseer ik om roomboterbladerdeeg te kopen bij de supermarkt.

Dit recept staat in De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling-Gansser op onze pagina boeken en kookboeken over Turijn.

Turijn_Boeken_Italiaanse_keukenDe echte Italiaanse keuken :
Authentieke gerechten waar de Italianen zelf dol op zijn
Manuela Darling-Gansser
Deltas, 2014
ISBN 9789044740950
Ä22,95†

Bestel De echte Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's