www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
piazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnpiazza san carlo turijnturijn-poturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madama

Torta Rustica alla Ricotta

Deze Torta Rustica alla Ricotta†is heerlijk als lunch, als alternatief voor quiche. Eet er een knapperige, gemengde groene salade bij en je hebt een volledige maaltijd.

Turijn_Recepten_RicottataartIngrediŽnten voor 6 personen:

Deeg
500 g bloem
150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
1 (biologisch) ei
125 ml medium dry marsala
50 g versgeraspte pecorino
1 tl zout
gemalen zwarte peper

Vulling
500 g verse volle ricotta
150 g prosciutto, in reepjes gesneden
100 g versgeraspte parmezaan
100 g pecorino picante, geraspt
2 (biologische) eieren gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Vermeng alle ingrediŽnten voor het deeg in een keukenmachine tot het deeg net is vermengd. Maak er een bal van en leg die een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200įC en beboter een ovenschaal met een doorsnede van 23 cm.

Breek iets meer dan de helft van het deeg af en rol dat uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een ongeveer 5 millimeter dikke laag. Leg die zo in de schaal dat het deeg aan de zijkant omhoog staat.

Meng voor de vulling alle ingrediŽnten en breng op smaak met peper. (De kazen en prosciutto zijn al vrij zout, dus voeg geen zout toe.) Giet de vulling over het deeg en strijk de bovenkant glad.

Rol de rest van het deeg uit en dek de taart daarmee af. Druk de randen aan om de taart dicht te maken en prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Zet de taart in de oven en bak hem 3O minuten of tot hij goudbruin is. Haal hem dan uit de oven en laat hem helemaal afkoelen voor u hem serveert. Als hij nog warm is, is de ricotta te vloeibaar om de taart in mooie stukken te kunnen snijden.

Dit recept staat in De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling-Gansser op onze pagina boeken en kookboeken over Turijn.

Turijn_Boeken_Italiaanse_keukenDe echte Italiaanse keuken
:
Authentieke gerechten waar de Italianen zelf dol op zijn
Manuela Darling-Gansser
Deltas, 2014
ISBN 9789044740950
Ä22,95†

Bestel De echte Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's