www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-poturijn-nightturijn-piazza-bodonipiazza castello turijnturijn-piazza-san-carloporta palatina turijnpiazza san carlo turijn

Pizza Margherita

Dit is de klassieke 'moderne' pizza. In een bevlogen stukje marketing van de 19de eeuw (we hebben het over 150 jaar geleden) werd hij genoemd naar een Italiaanse prinses, Principessa Margherita, die de eerste koningin van het verenigde†ItaliŽ werd.

Turijn_Recepten_Pizza_MargheritaHet rood, wit en groen van de tomaten, mozzarella en basilicum vertegenwoordigen de kleuren van de vlag van het nieuwe ItaliŽ. Het was dus eigenlijk een politieke pizza, naast dat hij zo heerlijk was, en heeft daardoor de wereld stormenderhand veroverd.

IngrediŽnten voor 4 pizza's, elk ongeveer 30 x 40 cm
1 portie pizzadeeg
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 g gepelde romatomaten uit blik
1 grote bol verse mozzarella of 6 kleine bolletjes
6-8 verse basilicumblaadjes
zout en gemalen zwarte peper
olijfolie extra vergine, om erover te druppelen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 24OįC.
Rol het deeg uit op een met olie ingevette bakplaat - het deeg moet ongeveer 5 millimeter dik zijn. Verdeel de geperste knoflook†over het deeg.

Giet de tomaten door een zeef, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees grof. Verdeel de tomaten over het deeg. Breek de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook die gelijkmatig over de tomaten. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi ze over de pizza. Maak op smaak af met peper en zout. Druppel ten slotte wat olijfolie over de hele pizza.

Bak de pizza 10-15 minuten in de oven of 3-5 minuten in een pizzaoven tot de bodem goudkleurig en knapperig is.

Dit recept staat in De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling-Gansser op onze pagina boeken en kookboeken over Turijn.

Turijn_Boeken_Italiaanse_keukenDe echte Italiaanse keuken :
Authentieke gerechten waar de Italianen zelf dol op zijn
Manuela Darling-Gansser
Deltas, 2014
ISBN 9789044740950
Ä22,95

Bestel De echte Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's