www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-poturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carloturijn-palazzo-madamaturijn-nightpiazza san carlo turijnpiazza castello turijn

Hazelnoottaart zonder bloem

In de streek Alta Langhe, gelegen ten zuiden van Turijn, wordt het landschap bepaald door hazelnootstruiken. Aan deze boomgrote struiken groeien de lekkerste hazelnoten, de Tonda Gentile delle Langhe. Met deze hazelnoten worden de lekkerste toetjes gemaakt, waaronder bijgaande hazelnotentaart zonder bloem. Dus ook voor een ieder die geen gluten mag eten.

Turijn_Genieten_in_Piemonte-Karin_StubbeRecept voor 6 personen.

Nodig:
- 3 eieren, gesplitst
- 150 gram suiker
- 300 gram gedopte hazelnoten, geroosterd en zeer fijngehakt
- boter voor het invetten van het bakblik (ronde springvorm met diameter 24 cm)

Eerst het meeste werk: het doppen van de hazelnoten met een notenkraker. Daarna rooster je de noten op een met bakpapier beklede bakplaat in 5 tot 8 minuten in een op 180 graden Celcius voorverwarmde oven. Noten laten afkoelen en dan het velletje eraf wrijven met de hand.

Splits de eieren. Klop de dooiers en de suiker tot een schuimige massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de hazelnoten door het dooier/suikermengsel. Schep het vervolgens in een rond bakblik en zet het circa een uur in een op 150 graden Celcius voorverwarmde oven.

Recept uit:
Genieten in Piemonte. Een reis door de bakermat van Slow Food
Karin Stubbé 
Edicola Cultuur, 2012
ISBN 9789491172236
€19,95

Bestel Genieten in Piemonte bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's