turijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-nightporta palatina turijnturijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodonipiazza castello turijn

Tagliatelle met truffel

In oktober wordt ten zuiden van Turijn de witte truffel gevonden. Ooit een 'afmaker' voor de maaltijd van de zeer arme bevolking, is het nu een zeer kostbare delicatesse. Nog steeds heeft een maaltijd met truffel niet veel anders nodig. Gerechten met truffel zijn daarom nog steeds eenvoudig. De witte truffel is kostbaar. De zwarte truffel, die hier ook wordt gevonden is minder duur en wel zo lekker.

Turijn_Genieten_in_Piemonte-Karin_StubbeRecept voor 4 personen.

Nodig:
- 320 gram tajarin (heel dunne spaghetti) of tagliatelle
- 40 gram gemalen Parmezaanse kaas
- 45 gram boter
- witte of zwarte truffel 
- mandoline (truffelschaaf)

Vul een grote pan met water en een bouillonblokje. Voeg de tajarin/tagliatelle toe als het water kookt en kook het totdat het 'al dente' is: de pasta komt boven drijven. Doe de pasta in een zeef, laat het uitlekken en doe het terug in de pan. Smelt op hoog vuur de boter in een grote koekepan. Als de boter gesmolten is, voeg je de pasta toe en bak het al omroerende even. Schep de pasta meteen op de borden en schaaf er wat snippers truffel (bij voorkeur met een truffelschaaf, mandoline, omdat het heel dun moet) over. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

Recept uit:
Genieten in Piemonte. Een reis door de bakermat van Slow Food
Karin Stubbé 
Edicola Cultuur, 2012
ISBN 9789491172236
€19,95

Bestel Genieten in Piemonte bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's