www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-popiazza castello turijnturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-nightturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-san-carloporta palatina turijn

Funghetti con polenta - Paddenstoelen met polenta

In Piemonte groeien veel soorten paddestoelen. Ze worden kort met peterselie en knoflook gebakken, gegrild, in een beslag† gefrituurd of met tomaten of wijn gestoofd. In het seizoen worden ze in van alles en nog wat verwerkt: soepen, taarten, risotto's, gnocchi, pasta, omeletten en flensjes. Dit recept is geschikt voor eekhoorntjesbrood, cantharellen, morieljes en shiitakes.

Turijn_Recepten_paddenstoelen_met_polentaIngrediŽnten (voor 4 personen):


Bereidingswijze
Maak de polenta (je kan dit ook de dag tevoren doen). Gril hem vlak voor voor het opdienen, of gril de plakken van tevoren en warm ze vlak voor het opdienen op in de oven.
Bak de paddestoelen al omscheppend 2 minuten in de hete olie op laag vuur. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak nog 1 minuut.†Breng op smaak met zout en peper, voeg de bouillon toe en laat ze in de gesloten pan in 2-3 minuten gaar worden. Meng de peterselie erdoor. Serveer de polenta heet met de paddenstoelen erop.†††

Variant: Voeg droge witte wijn met 1 theelepel suiker toe in plaats van bouillon.†
Voeg als je dat lekker vindt nog wat chilivlokken toe aan de paddestoelen

Dit recept staat in†De smaken van ItaliŽ van Claudia Roden†op onze paginaboeken en kookboeken over Turijn.

Florence_Boeken_Claudia_Roden_De_smaken_van ItalieDe smaken van ItaliŽ
Claudia Roden
Fontaine Uitgevers, 2019
ISBN†9789059566279
Ä29,99

Bestel De smaken van ItaliŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's