turijn-nightporta palatina turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnpiazza san carlo turijnturijn-po

Turijn - Geschiedenis en smaak van een hoofdstad

Turijn heeft de naam een industriestad te zijn, maar is ook een prachtige stad met historische gebouwen uit de tijd dat het de hoofdstad was van het koninkrijk Savoye en nu van de provincie Piemonte.

Turijn_reisgids-slow-foodTurijn heeft ook een grote gastronomische cultuur en eens per twee jaar organiseert Slow Food haar Salone del Gusto in de Lingotto in de voormalige Fiatfabriek.

In deze gids staan acht uitgeschreven wandelingen door Turijn, langs de rivier, langs de paleizen, door de heuvels enz. Vooraf informatie over het Huis Savoye en de barokcultuur, over historische cafes en de binnenplaatsen. Van iedere route een korte omschrijving, vertrek- en eindpunt en duur (vaak een hele dag).

De routebeschrijvingen worden afgewisseld met korte informatie over typische onderwerpen. Tekst in een kleine letter in twee kolommen; in de buitenkolom vaak gegevens over musea, galerieen, dagbladen, hotels, restaurants en speciaalzaken. Geillustreerd met mooie kleurenfoto's in klein formaat.

Tot slot een hoofdstuk over de musea, en een informatieve lijst van hotels, restaurants en speciaalzaken met nog meer informatie. Kleine druk. Met register.

De Italiaanse uitgave uit 2005 is in het Nederlands vertaald. Het jaar van uitgifte 2005 maakt dat sommige informatie ondertussen gedateerd is, maar dat stoort niet.

Turijn, geschiedenis en smaak van een hoofdstad
Dario Bragaglia
Mets & Schilt, 2005
ISBN 905330486X

Alleen tweedehands verkrijgbaar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's