porta palatina turijnpiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-poturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo-winter

Barolo en Barbaresco

Barolo en Barbaresco is de tweede Slow Food-reisgids in deze serie. Na Turijn voert deze gids je langs een van 's werelds beroemdste wijngebieden, gelegen even ten zuiden van de Piemontese hoofdstad. 

Turijn_Barolo_en_Barbaresco_Armando_gamberaJe reist door de gebieden van de meest prestigieuze wijnen: de barolo en de barbaresco, langs middeleeuwse kastelen en torens, ontdekt Romaanse kapellen en kerken en fresco's uit de antieke wereld. De Langhe is een regio in het Italiaanse Piemonte waar iedereen die van cultuur en lekker eten houdt, zijn hart kan ophalen. Behalve de Barolo- en Barbarescowijnen zijn er uitgestrekte akkers met hazelnootbomen, slakkenkwekerijen en in oktober de witte truffel.

Deze gids bevat vier routes die alle vanuit Alba per auto, per fiets of te voet kunnen worden gemaakt. De eerste in Alba, de drie overige zijn verkenningstochten in de omgeving naar o.a. Barolo, Castiglione Falletto en Neive.

Bij elke route veel informatie over de steden die in De Langhe allemaal middeleeuwse, vaak nog oudere wortels hebben. Er zijn prachtige musea, kerken en kastelen te bezichtigen en in een gids van Slow Food uiteraard bij elke stad opgave van adressen van VVV's, hotels, restaurants, winkels (kazen, worsten, gedestilleerd, chocolade enz.), wijnproeflokalen, antiekzaken enz.


Barolo en Barbaresco
Armando Gambera

Mets & Schilt, 2008
ISBN 9789053304969
€33,00

Alleen tweedehands verkrijgbaar  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's