turijn-piazza-san-carloturijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-bodonipiazza san carlo turijnturijn-palazzo-madamaturijn-nightpiazza castello turijnporta palatina turijn

Turijn - Stad van barok, Slow Food en hedendaagse kunst

Lang werd Turijn over het hoofd gezien als een bezoekwaardige stad, maar dat is verleden tijd. In deze stadsgids word je meegenomen langs alle belangrijke en leuke plekken in de stad. Zowel op het vlak van kunst en cultuur als dat van lekker eten en drinken.

Turijn_Omslag_reisgidsDe reisgids gaat kort in op de geschiedenis van Turijn en geeft een overzicht van de leukste wijken. Daarmee is duidelijk waar je wat kunt verwachten. Omdat Turijn synoniem staat voor ‘enogastronomia’ , voor lekkere drinken en eten, wordt in een groot deel van het boekje beschreven wat hier zo bijzonder is.

Delicatessen, koffie en wijn
Turijn heeft veel delicatessenwinkels van hoge kwaliteit waar je zowel hartig als zoet kan kopen en eten. Daarbij heeft het centrum van Turijn nog veel klassiek ingerichte cafés voor koffie, soms ook voor een lunch en een aperitief. Vermout komt uit Turijn en ten zuiden van Turijn liggen wijngaarden voor de beste Italiaanse wijnen. In de enoteche van Turijn kun je die proeven. Wat en waar staat in het boekje. Speciaal gericht op kinderen is een lijst met de lekkerste ijszaken opgenomen; om al ijsjes etend de stad te verkennen.

Bezienswaardigheden en musea
In het boek wordt ook ruim stilgestaan bij de belangrijkste en leukste musea in Turijn, grote paleizen en kastelen van de Savoye familie en waar de mooiste en meest bijzondere pleinen en parken zijn. Naast dat Turijn veel barokke paleizen heeft, neemt ook hedendaagse kunst een belangrijke plaats in de stad. De gids besluit met nuttige informatie over wanneer er in Turijn belangrijke evenementen zijn, advies hoe de stad te bezoeken, waar fietsen te huren, over bijzondere rondleidingen, markten en praktische tips over vervoer.

In de reisgids zijn mooie zwart-wit illustraties opgenomen van Karen van Dulmen Krumpelman. Het boekje heeft een plattegrond van het centrum. De schrijfster Karin Stubbé komt al meer dan 10 jaar in Piemonte en haar hoofdstad Turijn en kent de stad zodoende goed. Het merendeel van de teksten op deze website (Turijn-Nu) zijn ook van haar.

Turijn. Stad van Slow Food, barok en hedendaagse kunst
Karin Stubbé
Aantal pagina’s 132
Zwart-wit illustraties
ISBN 978-1-326-24150-6
Prijs: 12,95
Te koop bij de schrijfster.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's