porta palatina turijnturijn-poturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijn

Met de auto naar Turijn

De afstand tussen Amsterdam en Turijn is circa 1200 km, een afstand die prima in een dag te rijden is.

De drie snelste routes per auto naar Turijn zijn:
- via Frankrijk en de Fréjus-tunnel;
- via Zwitserland, de Grand San Bernardtunnel en het Aosta-dal;
- via Zwitserland, St. Gothardtunnel en Varese.

De Gothardtunnel is gratis, maar daar loop je het risico van lange wachttijden voordat je door de tunnel kunt rijden. De Fréjus- en Grand San Bernard-tunnel zijn betaalde doorgangen. Een retourkaartje is voordeliger dan een enkele reis, maar is beperkt geldig. Bij het kopen van een ticket is het dus aan te raden te vragen naar de mogelijkheden en de geldigheidsduur. 
Turijn_auto-tol-italie

In de zomer kan als alternatief ook de pas genomen worden. Een dergelijke tocht is prachtig, duurt iets langer, maar je moet het wel durven.

Wanneer er tijd is, kan in Zwitserland ook de Simplonpass - de auto gaat dan een stukje op de trein - genomen worden. In Italië kom je dan uit in Domodossola. Via de westkant van het Lago Maggiore rijd je vervolgens naar Turijn. 

Duitsland
Als je onderweg naar Turijn door Duitsland rijdt en je wil overnachten in een Duitse stad, dan moet je ook denken aan een milieusticker voor Duitsland. Om de luchtkwaliteit in de centra van steden te verbeteren heeft Duitsland milieuzones, umweltzones in het Duits, ingevoerd. Op dit moment zijn er umweltzones in meer dan 70 steden en gebieden in Duitsland. In deze steden is de Duitse milieusticker verplicht. De kosten voor een Duitse milieusticker bij de DEKRA bedragen €14,50.

Parkeren
Parkeren in Turijn is geen probleem. In het centrum is het betaald parkeren, zowel in de straten als in de parkeergarages. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's