turijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnturijn-poporta palatina turijnturijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlopiazza san carlo turijn

Hoe vind je een parkeerplaats in Turijn?

De angst van elke automobilist: uren rondrijden in een stad die je niet kent om een parkeerplaats te vinden. In de grote steden in Nederland is dit al een ramp. Denk je eens in hoe groot het probleem is in een stad als Turijn. Smalle straatjes en je weet niet de weg, Italianen die wel de weg weten en sneller bij een beschikbare parkeerplaats zijn dan jij. Hoe lang moet je zoeken naar een parkeerplaats? Het is beter als je goed voorbereid bent op het zoeken naar een parkeerplaats in Turijn en de kosten hiervan.

Buiten het centrum parkeren
De goedkoopste optie om je auto in Turijn te parkeren is om deze buiten het centrum neer te zetten en met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. De kosten voor het parkeren buiten het centrum zijn over het algemeen lager dan in het centrum. Als je een grote auto hebt is dit tevens een goede oplossing om lastige manoeuvres in smalle straatjes te voorkomen. Een praktische en voordelige optie is de auto te parkeren bij Lingotto en met de metro (opstad in de Via Nizza) verder te reizen.

Hotels
Veel hotels in en rondom Turijn zijn voorzien van gratis en bewaakte parkeerplekken. Dit wil echter niet zeggen dat je hier mag parkeren als je geen gast bent. Ben je gast van het hotel maak dan gebruik van de parkeerplekken en neem het uitstekende openbaar vervoer naar het centrum van Turijn. Informeer voor je  vertrek of je hotel beschikt over voldoende parkeerplekken, gratis of betaald.

Turijn_parkeren-parkeergarage

Aan de straat in het centrum parkeren
Turijn werkt er hard aan het centrum autoluw te maken. In het centrum aan de straat parkeren wordt dus steeds moeilijker. Er staan niet overal parkeerautomaten in de straten van Turijn. Parkeerkaarten zijn te verkrijgen bij tabakswinkels, krantenwinkels, cafés en rondlopende parkeerambtenaren. De kosten van het parkeren aan de straat zijn tussen 8.00 uur en 19.30 uur, afhankelijk van de zone, € 1,30 tot € 2,50 per uur. Let op dat op sommige pleinen en zones andere tijden gelden. Als je  bij een witte lijn parkeert betekent dit over het agemeen dat je daar gratis mag staan. Let goed op de borden! Op sommige parkeerplaatsen mag je alleen voor een bepaalde tijd parkeren. Vaak is dit met een maximum van 1 uur. Eind augustus is het vaak gratis parkeren.

De parkeergarage
Turijn is voorzien van een aantal parkeergarages die in een cirkel om het centrum van en onder het centrum van de stad liggen. Van 7.00 uur tot 20.00 uur betaal je in deze parkeergarages 1 tot 3 euro per uur (of 10 euro voor 1 dag). Afhankelijk van de garage. Na 20.00 uur kost het parkeren nog maar de helft van de prijs. De parkeergarage onder de Via Roma rijd je aan via de Corso Vittorio Emanuele II; ingang tegenover treinstation Porta Nuova. Vlakbij het automuseum is ook een grote ondergrondse parkeergarage. Naar het centrum reis je dan per bus of tram.

Niet parkeren
Let goed op de borden. In sommige wijken en buurten van Turijn is het verboden te parkeren. Dit is ingesteld vanwege luchtvervuiling en een te grote autodruk in de stad. Dit staat over het algemeen goed aangegeven op de borden. De parkeerboetes die je dankzij fout parkeren oploopt worden wel degelijk geďnd bij de bestuurder. Ook als deze terug is in Nederland. Wees voorbereid op het drukke verkeer en smalle straatjes in Turijn en bedenk vantevoren waar je gaat parkeren. Buon viaggio!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's