www.turijn-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
turijn-poturijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnporta palatina turijnturijn-nightturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carlo-winter

Chocolade van Pasticceria Peyrano

Het meest beroemde chocolade-huis van Turijn is Pasticceria Peyrano. Eens was het dé chocolade aan het hof van de Savoye en verleidde het beroemde filmacteurs, kunstenaars en de connaisseurs van wat echt lekker is. Het huis zou van oorsprong Beiers zijn, maar al in 1915 maakten ze in Turijn de lekkerste chocolade.

De chocolade bonbons en gianduiotti (chocolaatjes, met fijngemalen hazelnoot uit de Langhe, in de vorm van een omgekeerd bootje en verpakt in een goudkleurig papiertje) worden gemaakt van negen verschillende chocolade variëteiten. Al generaties lang volgt de familie Peyrano de eigen unieke en geheime receptuur, waarmee al vele prijzen zijn gewonnen.Turijn_turijn-peyrano-chocolade2.jpg

Hun bijzondere chocolade wordt verpakt in mooie dozen, die op zich al collector's items zijn. De winkel kan je niet verlaten zonder een doos met een keuze uit de ruim 60 soorten zoete verleidingen; gevuld met chocolade crème, room of likeur. Maar niet voordat je er een kop koffie of chocolade gedronken hebt. Want een cafè is het ook! Peyrano heeft ook erg lekkere zachte vruchtensnoepjes. En bij de koffie smaakt een stukje Savarin cake goed. 

De chocolade wordt geproduceerd en verkocht aan de Corso Moncalieri 47 (vlakbij de Gran Madre di Dio). De winkel en het caffé is aan de Corso Vittorio Emanuele II 70. De zaak aan de Corso Vittorio is op zondagmiddag en op maandag gesloten. Corso Moncalieri is gesloten op zondag. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's