turijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnturijn-popiazza castello turijnturijn-palazzo-madamapiazza san carlo turijnturijn-piazza-bodoniturijn-night

Chocolade van Pasticceria Peyrano

Het meest beroemde chocolade-huis van Turijn is Pasticceria Peyrano. Eens was het dé chocolade aan het hof van de Savoye en verleidde het beroemde filmacteurs, kunstenaars en de connaisseurs van wat echt lekker is. Het huis zou van oorsprong Beiers zijn, maar al in 1915 maakten ze in Turijn de lekkerste chocolade.

De chocolade bonbons en gianduiotti (chocolaatjes, met fijngemalen hazelnoot uit de Langhe, in de vorm van een omgekeerd bootje en verpakt in een goudkleurig papiertje) worden gemaakt van negen verschillende chocolade variëteiten. Al generaties lang volgt de familie Peyrano de eigen unieke en geheime receptuur, waarmee al vele prijzen zijn gewonnen.Turijn_turijn-peyrano-chocolade2.jpg

Hun bijzondere chocolade wordt verpakt in mooie dozen, die op zich al collector's items zijn. De winkel kan je niet verlaten zonder een doos met een keuze uit de ruim 60 soorten zoete verleidingen; gevuld met chocolade crème, room of likeur. Maar niet voordat je er een kop koffie of chocolade gedronken hebt. Want een cafè is het ook! Peyrano heeft ook erg lekkere zachte vruchtensnoepjes. En bij de koffie smaakt een stukje Savarin cake goed. 

De chocolade wordt geproduceerd en verkocht aan de Corso Moncalieri 47 (vlakbij de Gran Madre di Dio). De winkel en het caffé is aan de Corso Vittorio Emanuele II 70. De zaak aan de Corso Vittorio is op zondagmiddag en op maandag gesloten. Corso Moncalieri is gesloten op zondag. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's