turijn-piazza-san-carlopiazza castello turijnturijn-nightturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoniturijn-poturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijnpiazza san carlo turijn

Chocolade van Guido Castagna

Guido Castagno maakt prijswinnende chocolade. In 2013 won hij de International Chocolate Award voor zijn Gianduiotto, Praline cannella e calendula, Pralina Pistacchio en Crema di nocciole +55. Zijn chocolade is te koop in het centrum van Turijn in de Borgo Nuovo.

Guido Castagno maakt zijn prijswinnende en andere chocolade al ruim tien jaar in een kleine werkplaats in een dorpje ten westen van Turijn. Hij is gefascineerd door het proces van cacaoboon tot eindprodukt en volgt daarin de filosofie van Slow Food. Zijn liefde voor dit metier begon met interesse in de hazelnoot.

Hazelnoot
Ten zuiden van Turijn in het zuidelijke en oostelijke deel van de streek de Langhe groeien de lekkerste hazelnoten. De Tonda Gentile delle Langhe. Castagno verdiepte zich in de verwerking van deze noot op een wijze die de beste smaakstoffen naar boven liet komen. Na het geheim van de hazelnoot ontrafeld te hebben, richtte hij zich op dat van de chocolade.

Castagno kent de origine van zijn basisprodukten en weet wat de producenten ervoor gekregen hebben. Een eerlijk en zuiver proces, van aankoop tot verwerking, is belangrijk voor hem. Hij koopt zijn ingrediŽnten meteen na de oogst, zodat hij de wijze van conservering in eigen hand heeft. Zijn werkplaats is als een laboratorium waar de ingrediŽnten een door hem ontwikkeld proces van verwerking doorlopen en waarmee het beste van smaak naar boven wordt gehaald.

Wanneer je in de winkel staat en niet weet wat te kopen, Guido Castagno biedt ook een 'Kit degustazione' en een 'scatola selezione'. De lekkerste koop je vervolgens bij een tweede bezoek. Een potje van de 55% chocolade-hazelnootpasta (crema) is een aanrader!

Guido Castagno
Via Maria Vittoria 27c
Turijn

Tiramisý con mandarino door Guido Castagna op RAI 'La prova del cuoco'.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's