turijn-piazza-san-carloturijn-nightpiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-poturijn-piazza-bodonipiazza san carlo turijnturijn-piazza-san-carlo-winterporta palatina turijn

Met een app fietsen rondom en door Turijn

'La Corona di Delizie in Bicicletta' is een fietstocht langs de koninklijke paleizen en stadsparken aan de rand van Turijn. Op de fiets kom je via dit traject langs mooie stukjes landschap: rivieren, landbouwgronden en oude dorpskernen. Per fiets, mountainbike of te voet.

Turijn_app-fietsenDe (gratis) app is in augustus 2013 gelanceerd en draait nu op proef. Om die reden dus ook voorlopig alleen met het op de app uitgezette parcours rond centrum Turijn en in het Italiaans.

Stedenman heeft de app uitgeprobeerd. Het kost even tijd om een goed beeld te krijgen van hoe de app werkt. Dat gaat sneller en makkelijker op een wat groter scherm (bijvoorbeeld een i-pad) dan de telefoon, waar de app voor gemaakt is. Goed staat aangegeven of de fietsenpaden al dan niet verhard zijn.

Kaart†
De app geeft ook een overzicht van bijvoorbeeld de 'Botteghe di Piemonte Eccelenza Artigiana' (bijzondere delicatessenwinkels) en bars, die gevestigd zijn langs het fietstraject in de ring rondom Turijn. Ook is deze app†handig om te gebruiken als kaart van de stad zelf. Bij het inzoomen geeft de kaart ook in het centrum van Turijn allerlei informatie prijs: waar welk museum is, de gelateria of een restaurant.†

De foto's op de app zijn op het scherm van een telefoon scherp, op dat van een i-pad niet. De kaarten en teksten zijn wel scherp. Onderstaand Youtube-filmpje geeft uitleg in beeld. Het fimpje geeft meteen een indruk van het landschap buiten het centrum van Turijn.

App Corono in bici - Torino

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's