turijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamaturijn-nightporta palatina turijnpiazza san carlo turijnpiazza castello turijn

Teatro Regio

Als je van opera houdt, of van concerten of ballet, dan ben je in het Teatro Regio in Turijn aan het goede adres. Maar niet alleen daarom is een bezoek aan dit theater aan te raden. Het is een enorm gebouw, met negen verdiepingen, waar 300 mensen werken, met 1592 zitplaatsen in de grote zaal, met verrassende kroonluchters en rood en paars als dominante kleuren.

Het gebouw aan het Piazza Castello is tussen 1740 en 1790 gebouwd door Filippo Juvarra in opdracht van Vittorio Amedeo II, want laatstgenoemde wilde een nieuw theater in Turijn. Na de dood van Juvarra moest architect Benedetto Alfieri ervoor zorgen dat het een nog prestigieuzer theater werd. Het operahuis is volledig herbouwd na een grote brand die in 1936 een deel van het gebouw in de as legde. Het nieuwe theater, naar ontwerp van Carlo Mollino, opende pas na zevenendertig jaar weer de deuren voor operasterren en publiek.

Mocht je geen zin hebben in een concert, maar wel het theater willen bezoeken: er worden rondleidingen van anderhalf uur gegeven van dinsdag tot zaterdag om 15.30 uur (zaterdag ook om 11.00 uur). Op maandag is het theater gesloten.

Teatro Regio Torino 
Piazza Castello 125, Turijn 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's